Consolidare şi pe piaţa de brokeraj în asigurări. Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări din piaţă, vrea să se extindă prin achiziţia Globasig Broker. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia.

07 Decembrie 2023 - 12:34

Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări de pe piaţa locală, care a ajuns pe mâinile Grupului polonez Unilink, începând cu data de 31 octombrie 2021, iar ulterior întreg grupul Unilink a fost achiziţionat de către Acrisure, companie americană specializată în domeniul asigurărilor şi serviciilor finanaciare, vrea să se extindă pe piaţa locală prin achiziţia Globasig Broker.

Consiliul Concurenţei analizează momentan tranzacţia prin care Safety Broker vrea să preia activitatea de intermediere în asigurări a Globasig Broker.

“Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Safety Broker de Asigurări intenţionează să preia activitatea de intermediere în asigurări realizată de Globasig Broker. Conform prevederilor Legii concurenţei, această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, au transmis reprezentanţii Safety Broker.

 

Citeste articolul integral aici.

Articole recente

11 Decembrie 2023 - 12:59

Achiziţiile Safety Broker, liderul întregii pieţe de brokeraj în asigurări, vor continua în perspectivă, după ce cumpără Globasig Broker, a patra achiziţie din acest an ce urmează preluării Insia...

21 Septembrie 2023 - 12:30

Companiile de asigurări, dar şi brokerii în asigurări nu sunt îngrijoraţi de noul impozit stabilit prin modificările fiscale ale Guvernului, respectiv 1% din cifra de afaceri, susţinând că această...